aKuMuSaFirLaLu

Isnin, 18 Januari 2010

SKTR2 vs IPG KPI

setelah dua minggu aku menjadi cikgu di SKTR2..mmgsgt berbeza mase kat maktab..n aku merindui zaman kat maktab, rindu aktiviti kat sana, rindu lecturer2 espclly lec kat JPJK n gerko, kawan2..sumenye la..

banyak bezanya..

klu dulu 6.30pgi bru aku bgn..skrang kol 5.30pgi aku dh bgn..

klu dulu kol7.25 aku berjalan kaki ke kelas..(kalau ade klas la..)..sekarang kol6.25 aku dah kua umah pnskan enjin, kol6.30 aku dh gerak ke skolah..

klu dulu sblum g klas aku akan sggh koperasi beli air kotak dutchlady or milo n paper wat sarapan..skrg stiap hari isnin aku beli stok siap2 ltak dlm kete utk smggu air n roti..paper beli kt skolahla murah..lgpn 6.30 paper tak smpi lg..

klu dulu aku jalan kaki g kelas, matahari da naik da panas..skrang aku g skolah kene idup lampu kete, n tgk lampu2 jln tertutup sndri..

klu dulu otw g klas or balik hostel nmpak bngunan2 maktab..skrg, bpe byk shoping cmplex kiri kanan spnjg perjalanan aku g n balik skolah aku pn tak tau..

klu dulu 7.30 baru aku smpi klas..(tak jugak..bergantung pada kol bape lec masuk la..)..sekarang kol7 aku dah smpi skolah n punch kad..

klu dulu tmpat rehat aku ble lec tak masuk of course la bilik aku kat hostel..skrg takde klas dok kat bilik guru la..takpn bilik jqaf or bilik mne2 la aku melepak..

klu dulu aku duduk kat kerusi dgr lectrer bercakap..skrg aku yang berdiri kat depan n bercakap..

klu dulu aku aku sllu wat hal sendiri kat klas time lec ngajar..tlinge dgr tgn menconteng ntah pape..skrg anak murid aku lak suke wat keje sndiri..hahaha..pdn muke aku..

klu dulu kol1.30 aku balik hostel..(klu klas smpi kol1.30 la..)..skrg kol2 baru bleh balik..tapi aku jrg pn balik kol2..biase kol2.30 kol3 baru aku balik sb tggu jln reda ckit ngn jem..

klu dulu stiap ptg pas asar aku turun padang smpi kol7...skrg????aku kat umah la..smpi umah dah kol4lbih da pnat..tp skrg tgh mncari aktiviti ptg..mgkin aku akan g joging or men game pape..dlm proses..

klu dulu mlm je aku g melawat sume bilik dak2 ni, sembang2, men game, kacau org..skrg, tgk tv smbil wat keje, iron baju n tdo..online jarang, sume jarang..

klu dulu sabtu ahad hari holiday..hari2 len pn bleh jadi holiday klu satu hari lec takde..skrg, isnin sampi sabtu aku kene g skolah..ahad je cuti..lagi2 skrg tgh musim sukan skolah n prepare utk wakil skolah..lagi la..smggu mau bape kali aku stay dari pgi2 bute smpi dekat maghrib kt skolah..

klu dulu rse2 malas nak g klas or prhmpunan or aktvti pape, ponteng jela slumber..kls aku tak ponteng k..skrg klu nak ponteng pk ribu2 kali..takan aku taknak masuk kls mengajar lak kan..

klu dulu terlewat bleh lagi slumber je dtg...skrg, aku takut btul klu terlewat bgn n terlewat sb skolah aku jauh n jln sgt la jem klu dh kol7..

klu dulu bleh kata hari2 aku kua n njoy..skrg tmpat aku skolah n umah je..kec klu kuar mnum2 ngn kawan la..

nt la akan d update lagi kemudian...

4 ulasan:

student; berkata...

huhu..tacing membaca

cyba_qema berkata...

kehidupan baru..
tapi ok la..best..

mus@akim berkata...

u r great my dear..
keep on moving..
cant wait to see u..

cyba_qema berkata...

thanks..
hope 2 see u as soon as possible..
take care ea..