aKuMuSaFirLaLu

Sabtu, 23 Januari 2010

Court netball @ SKTR2..

"Kak, biase budak men netball katne?"..
"kat padang..tak pun kat simen tu.."
"takde court ke?"
"ade tp dah ilang.."
"oooooo..."

nampak gaye mmg la kene wat court sb nak traning budak..game nak dkat dah..nasib ade yang sudi nak tlg..jadinye semalam ptg aku bertiga mula wat keje2 wat line..wat atas simen..leceh gak nak kene ukur, pasang tape baru mengecat..dh la cuaca sgt la panas terik..tekun wat smpi kol7..

smbil2 wat smbil dok kecoh sultan johor mangkat..banyak sgt cte yg tmbul..tp tv n radio takde ckp pape pn..agknye dorg takut nak umum sbb kang jadi mcm radio era dulu..tapi smlm bukan khabar angin..cume aku masih konfius..aku smpi umah malam tu..ibu pn baru balik..ibu cakap.."sultan belum mangkat la.."..

aik..mane satu ni..kol11.30 baru mb jhor isytihar kat tv3 kat berita terkini..n hari ni radio2 pn umumkan..sultan johor telah mangkat pada jam 7.15 mlm..aku plak dgr dari sumber kerabat gak pkul 5..wallahua'lam..ape2 pn semoga roh almarhum dirahmati dan diredhai serta dicucuri...takziah kepada kerabat diraja johor dan seluruh rakyat johor..

pagi td ibu kejut, "qema, sekolah ke tak hari ni ek?"..."qema sekolah..tapi hari ni cuti la bu.."..tgh aku siap2 ibu mntak aku cek kat laman web jpnj..aku siap print lagi pngumuman tu ckp skolahhari ni ditangguhkan...smpi skolah pagar ttup n ade beberape cikgu kat luar pagar..jadi jaga sementara bgtau budak2 yang smpi ckp suti hari ni..ramai gak budak yang datang...

aku meneruskan keje aku wat court dari 7.30,,n akhirnye dalam kol11 siap..panasny subhanallah..terbakar dah rase kulit..thanks to ckgu2 yang menolong aku..sok nak wat latihan tp masalahny td budak dah tak datang n tak dpt cakap kat dorg suruh dtg sok..jadinye esok holiday lagi wat aku..

puas hati tgk court..haha..gambar je tak amik sb dah panas sgt..tak pk nak bergambor dah..lgipun tgn penuh cat..cat minyak lak tu..bau petrol kat tgn aku ni pn tak ilang lagi..guru besar siap cakap tdi.."budak yg tak bagus jgn bg men.."..haha..okeh..skrg aku mau tidurrr..penattt..

2 ulasan:

mus@akim berkata...

well done darling.. dis is wat we call a teacher.. nothing can stop us in looking our student to success.. keep on going..

cyba_qema berkata...

thanks a lot abg..
cume cube wat yang termampu n terbaik utk dorg..