aKuMuSaFirLaLu

Selasa, 21 April 2009

aku, paintball dan kenangan..

hmm..tadi utk pertama kalinye aku men paintball..syok abis rupenye..tp tak puas men..n aku men ni wat aku teringat n terimbau zaman kanak-kanak aku dulu..tp dulu mane ade pistol ke senapang ke..pistok peluru getah tu ade la..aku gune getah je berpelurukan kertas yg dilipat2 tebal..klu kena badan mmg bisa la..kat umah, kat skolah sume jadi medan peperangan..klu kat umah, ngn adik2 aku la..abis lintang pukang umah kitaorg wat kubu..peluru bersepah2..kat skolah pun same..tunggang langgang klas jadinye..cicak pun sllu jadi mangsa aku..lagikan pulak org..lagi satu senjata yang kitaorg guna pen..aku ingat lagi jenama pen tu redleaf..pen paling glamour jd senjata masa tu sbb pen tu leh buka dpn n blkg dia..pluru guna kulit duku, sunkist or ape2 je yg boleh sumbat jadi peluru..kulit duku la power klu kene org..klu musim buah duku mmg menjadi2 la game tu..ayah aku nak marah pun dah tak termarah dah..hehe..aku rase smpai msuk skolah mnengah aku masih men lagi..tp zmn skrg ni aku tak jumpa dah dak2 men tu lagi..adik2 aku pun dah guna pistol bintat..sakit gak kene bdn..guna duit je skrg..tak mcm aku dulu..dunia dh makin maju kan..paintball pn dah byk tmpat ade skrg..tp mmg best la..lagi best klu kene tembak..haha..memang kenangan la...tp bahayanya bleh ketagih nak men ni..same mcm game2 len la..dah syok men, abisla..tp kene sabar maa..men ikut kemampuan la kan..sendiri mau ingat la..so, ble nak men lagi ni....pyh2 kembali ke zmn knk2 dulu je..gne alat tradisional..jimat kos..huhu

2 ulasan:

mus@akim berkata...

i org kg...dulu2 masa i kecik2 i pakai buah terung yg kecik tu sbgi peluru tau...ktorg buat senapang dari papan..tp skrg payah dah sbb papan dah mkin mahal..org dah xmen benda2 ni sbb takut anak dorg injured...haha

cyba_qema berkata...

2 masalahnye org skrg..takut sgt nak bg anak men lasak..bg anak men counter strike je nak wat pe..obes atas kerusi jela jawabnye dorg..nt dah tua takde kenangan zaman kenakalan nak cte kat cucu cicit..haha