aKuMuSaFirLaLu

Selasa, 27 Oktober 2009

perangai exam kali ni...

alhamdulillah tadi aku dah melepasi satu paper..ilmu tajwid..so far ok la..wlupun berlaku kekecohan yg sngaja dibuat dgn slumber sb aku dh tak tau nak bg cth ape..so tnye ela org2 d sekeliling aku sambil di pandang oleh lecturer tp aku slumber meneruskan keje aku n snyum je kat lectrer tu..haha..peduli ape aku mse tggl 5mnit je nak abs..dhla dpt meja goyang2..panas lak tu..dduk ikut suke hati aku je ngadap sisi tgk org sblh..abis gaya dah duduk..

abis satu paper..eh tggal lagi satu je..macam pelik lak..biase terkejar2..satu hri 2paper..3hri exam 4 e 6 paper..ni relax je..dh la lagi satu paper khamis ni..petang lak tu..sgt bersantai2 lenggang mak limah..kls len esok da abis..huhuhuhu

tapi satu perangai aku di kala exam yg terakhir sebelum aku kuar dari maktab ni aku tersgt2 la malas..biasenye exam sblm ni aku d dtgi ngn rse ngntuk yg amat sgt..nak stdy pn lebih tdo dari study.tpi ni mate celik je takleh tdo tp malas gle buka buke..relax je..nak jwb exam pn tulis rgks2 je..asal agak2 ckup ngn markah, okla tu..tak mcm dlu yg berjela2 aku mnulis..

so tggal satu paper lagi..usul fiqh..sbjek yg memeningkan kepala aku..ade hikmah gak exam khamis ptg..bleh la aku trus menyelak2 wlupun dgn bermalas malasan tp at least ade gak mase nak tgk2..hope aku dpt wat n mampu mengekalkan pointer aku di thp yg OK la..huhuhu...

abis paper..sdg berkira2 ape mau wat..tp pk pape aktvti pn sume takde mood wlupun aktvti yg mmg mnjadi kgemaran aku..mgkin sb mood aku kot yg mmg tgh tersgt la tak best n tak ok semenjak dua menjak tiga menjak ni..wat aku malas utk wat pape..utk pk pape..juz ikut je arus...bengong...haihh!!!

ok..good luck cyba..good luck mus..good luck pismk sem8...bye3..

4 ulasan:

mus@akim berkata...

ish2... mcm2 ragam plak dah nak abes ni..studi2.. lg satu paper je.. i dah merdeka.. yahuuuu!!!.. jom kerja semula..hehe..

all da best in ur last paper..

cyba_qema berkata...

sebok asyik keje cakap dah merdeka..sme je pun dh abis ke tak...tak mo la keje...

Future Protaz berkata...

haa...singgah jap kt blog ko ni nk bg jwpn spot ilmu fiqh...haha

Soalan 3 halaman 2 , jwpnnya A...

Soalan 24 kurungan A, jwpnnya D...

Anyway, slmt ber'exam' ptg ni...Gud luck! =)

cyba_qema berkata...

thanks la ye engku..
aku mcm nak pecah tengkorak kepale ni...