aKuMuSaFirLaLu

Sabtu, 21 Februari 2009

how to solve it...

pagi yang cerah..weekend yang kosong..lagu2 slowmotion jela yang teman aku..ramai yang balik kampung..n ramai yag terlibat ngn game kat putrajaya..aku??dok terperap kat bilik jadi anak dara..bukan senang aku nak dok melepak saje kat bilik ni..nak kuar malas..panas..lagi pun sejak jambatan depan ni tutup jauh sgt nak pusing klu nak ke bangi..leceh betul..tak pela..nak aku dok bilik jela tu..esok aku men volleyball kat putrajaya..haha..taram je..bukan power pn..tapi juz enjoy..at least da improve ckit la berbanding dulu aku cume pandai serve je..ingat dulu aku kat skolah dulu men utk umah sukan..aku d panggil masuk sbb aku pandai serve..pastu yang len plak tak pandai angkat bola..haha..menang trus jadi johan..tapi tu zaman skolah dulu..ckgu2 pn tak ajar btul2 cara men sb tak termasuk dlm senarai masisuma..yang betul2 aku blaja pn men badminton..skolah rendah aku men bola jaring..tapi beza la ngn blaja men kat maktab ni..yela, lecturer mmg btul2 dia blaja utk mengaja..yang kat skolah dulu mane ade..men tarik je sape2 ckgu yang tau ckit2 men..tapi snok la..banyak game baru aku blaja men kat maktab ni..wlupun tak master tapi sekurang2nye aku pandai men..dulu awal2 masuk aku men badminton je..sbb dari kecik pn aku men..ibu ayah aku pun dulu jaguh gak badmnton..kat umah pun sllu men ngn abg aku..mmg kenal reket badmnton jela..bknnye terer tapi men jela..pastu lectrer ajak aku men tenis..aku join men bola tampar, bola kranjang, bowling,hoki..sekarang tgh berjinak2 ngn squash..senang cte ape jugak game baru sume aku try..haha..bile aku dah lame join macam2 game ni aku perasan aku tak bape suke men game yang berpasukan..aku suke yang individu..sbbnye??byk sbbnya..tapi malas la pulak aku nak membebel kat cni menerangkan sebab musababnya..huhu..
emm,,skrang dah tahun akhir..aku comfirm aku akan teringat zaman ni..bkn byk ingat mase kat klas..tapi mase2 yang aku abiskan kat court n padang..dah kuar ngajar nt aku tak tau la aku dapat camni lagi ke tak..harap2 kawasan posting yang aku dapat tu nt adela court2 or padang2 yang bleh aku men..aku akn pastikan aku akan terus aktif..huhu..bukan stakat aktif aku ni rase mcm dah hyperaktif..ibu ayah dulu bising gak..sb aku ni bukannye sihat sgt pun..tapi aku wat tak tau je..mmg degil..dalam kpale aku mmg main..main..main...tak pun merayap..merayap..merayap..mmg tak reti dok diam..aku paling lemah bile dok dlm klas kuliah straight tak benti..huhu..alamatnye macam sotong n ulat la aku..pusing sana pusing cni..kacau orang dpn blkang kiri kanan..conteng2 meja, modul, krusi org..tak pun aku tdo..melainkan kliah tu menarik perhatian aku..huhu...emm,,so akhirnye skrang ibu ayah tak bising dah..hehe..asalkan aku tak abaikan pelajaran..dorang tak kisah..lagipun dorang dah memahami dah kedegilan, kekerasan kpala aku..makin cakap jgn wat, makin tu la aku nak wat..makin tak bagi, makin aku wat..huhu...nak wat camne kan..tapi ble balik umah pandai la aku amik hati dorang balik..ajak men badminton, pagi2 g kebun bunga joging2, ajak men bowling..hehe..syukurla aku dapat family yang mmg aktif bab2 ni..so takde masalah aku nak ngajak dorang..klu cuti panjang tu ade la jugak kawan yang leh layan aku..klu yang besar2 sbuk pn, aku ade adik2 aku yang kecik2 askar 3org..dorang pn kaki men..lagi pantang ajak..ngn dorg pn aku jalan je..men bola,bdmnton, lari2, lompat2, layan je..hahaha
eh, yang aku dok bebel2 benda ni nak watpe..lari dari topik asal dah ni..aku nak tnye org sape yang leh tlg aku setelkan puzzle rubiks ni je..tggal last step aku lom dapat...penat dah pusing2..ni la akibatnye klu tak abis menuntut..tapi aku akan usaha gak utk setelkan bnda ni..pendek je pun sbnarnye aku nak post..tapi dah jauh membebel2..post jela..takkan nak delete lak kan...hahaha

4 ulasan:

muszt berkata...

emm...xda kredit utk pakwe ke...pttnye kena jugak la..mcm ni ea..
"untung plak dpt pakwe yang aktif..tp kalo nk banding aku n pakwe aku mmg xleh nk kata ape la..dia tu lago pro serba serbi...kira aku byk blaja dari dia la..."

hahahahahahahahaha

cyba_qema berkata...

eeee....gle perasan...perasan ke perasaan ke tak tau la dia ni...sori ckit ea..takdenye belaja dari pakwe..pakwe kedekut,sume atas usaha sendiri je..saje tak nak mention name pakwe..kang nt dia plak rase tercabar..hahahahahha...patutnye dia yang kene cakap untung dapat awek aktif mcm ni..pastu dia sndiri pening payah nak kawal dpt awek tak reti diam..nasib la ye pakweku..heh heh heh

dark_eky berkata...

wakaka..
psl ko dh blanje regular customer ko nie..
so aku pn sokong penyataan ko tue..
btul3..
hehehe

cyba_qema berkata...

ceh..sokongan tak ikhlas...huhu
tapi takpe sebab bala tentera yang menyokongku ramai...