aKuMuSaFirLaLu

Sabtu, 1 Oktober 2011

Mom to be..part II

Salam..

Semakin ditenggelami kesibukan dgn dunia sndiri..olh sbb aku ni hmpir mnjdi ibu..insyaAllah..so post aku mmg byk ttg ni la..sbb rutin aku brubah..aku mcm ngn dnia aku je..aku, bby n skola..ni jela yg aku lalu hri2..mlm2 chatting ngn suami aku..mklumla..jauhhh..tpi aku da rse gian nk pgang reket, men bowling, paintball, nk lari2, lompat2 n ape2 je la game n aktvti..tpi knela brsabar dlu..sabar ye...

Masa dah semakin hampir n aku semakin berdebar..beberapa perkara yg aku debarkan sbnarnya..1st skali bby suda hampir mau menjengah dunia..insyaAllah..moga semua berjalan dengan baik nanti..kedua, sntse berharap agr suami aku dpt pndh akhir thun ni..hanya mampu berusaha dan bertwakal..selebihny perlu diserahkan kepada Yang Maha Esa..moga suami aky dpt pndh kli ni..utk prcubaan kli ke3..aminn..

Hari2 terasa makin bz ngn dunia aku sndri..thniah kpd kwn2 yg bru mula mngemudi bahtera prkhwinan..juga kpd kwn2 yg mnjmput ke opnhse..trima ksih sbb mnjmput tpi mntk maaf jgk kpd yg aku tak dpt nk smpi..al-mklumla..keadaan kdg2 menghadkan perjalanan aku..sharian dduk umah pn nek trun tgga da wat 1bdn aku mcm nk krem..mmg pnglmn..klu korg nk tau cmne, korg kne rsekn sndri..

Aku gk tgh bz mnyiapkn kje2 kt skolah yg msih byk..tmbh tolak drb bhgi, tggl bpe hri je aku akn mula bercuti pnjg..stat dri cuti deepvli..tmbh skola aku amik cuti smggu nt time tu..mmg byk la gk kje aku kne wat..nk siapkn mrkh SPPK murid, isi borg SKT, nk kne bntang pperwork sukan, wat bku prgm n pmplet utk hri sukan, sdiakn surat2 rsmi n anta pd yg brkenaan..(wlupn aku takde time sukan tu nt..tp dh mmg kje aku kne wat sume tu..so aku kne siapkan cpt2 sumeny..)..klu tak, silap2 suami aku yg kne tlg setelkan kje2 aku n anta kat skola nt..hehe..

ape lgi ek keje aku..rse ade bbrpe keje lgi..aku da listkn..so mmg kne stelkn cpt sblm 22hb..sbb 22 tu stat cuti dpvli n aku trus cuti smpi bln 1 nt insyaAllah..nsb bdk2 nt final exam sblm cuti dpvli..so aku leh mnanda krts n srah mrkh kt cgu2 ni..nt nek cuti da sukan je smpi skola ttup..so da takde susahkn cgu len kne wat kje aku..hrp2 bby sbr la nk kua..kua on time nt..bgi ibu setel kje dlu n bgi ayh blik jb dlu..

Keterujaan aku juga smakin membuak2..tpi pd msa yg sama, debarny sama naik gk..msh ade bbrp kli lgi jmpa dktr smpi due aku nt..moga Allah prmudahkn segalany..

Ok skian je..harus tdur skrg,,shrian aku brgerak..kaki aku da krem sblh..bdn da lmh..so kne rehat..slmt mlm sume..slmt mlm gk pd suami yg tgh mnonton bola d sana..mnger knela g tgk tepi pdg...aiyaaaa..heee..

wassalam.

4 ulasan:

dark_eky berkata...

take care then..

cyba_qema berkata...

thanks eky..

Ibnu Ahmad berkata...

hehe.. as long as you and our baby are healthy, i am at your service my dear..

cyba_qema berkata...

"tQ ayah"..said baby..