aKuMuSaFirLaLu

Sabtu, 17 September 2011

Tersandar dan terbaring lagi..

Assalamualaikum..

pgi ni aku bgn awal walaupun tak skolah..mgkin sb kesukaran tdo yg aku alami wat aku trus bgn n pnat utk berbaring kmbali..mkin berkurangan selera mkn aku..mkin mntah semula..n makin takde mood utk aku wat pape..hanya tersandar n terbaring..sori pd kwn2 yg mnjemput aku ke open house sb tak dpt memenuhi jemputan korg..lain masa insyaAllah kte brjumpa..

3hari cuti..3hari yg aku rse kosong..walaupn hri ni bru hri sabtu n esok cuti lgi..tpi aku dah rse mmg aku cume akn terperuk dlm umah..tersandar dan terbaring lagi..walaupun fizikal aku lemah..nmum aku berharap mental n spiritual aku kuat utk menghadapi hri2 yg mendtg walaupun prasaan dlm hati ni bercampur baur..

org kata ble kte sedih kte jgn pk..wat bnda len..tpi ape yg aku leh wat..cume tersandar dan terbaring..ingatan mula la dtg balik..moga Allah trus beri aku kekuatan..aku juga tak sbr mnunggu kelahiran ank sulung aku..supaya aku ada kawan yg dpt menemani aku sepnjang masa..takla aku kesunyian keseorangan mcm ni..

aku juga yakin baby tak sabar nk kua..nak teman ibu..baby seakan memahami ape yg aku rse..sering ajk aku bermain..menendang n menumbuk halus ke prut aku..terutama bile aku bersedih..Allah saja yg tau..menguji aku dgn ujian yg lain, tetapi juga memberi nikmat yg tak terhingga utk diri aku..seharusnya aku bersyukur..walau kepahitan yg terpaksa aku telan..moga baby akan menjadi penyejuk mata dan penawar hati ibu ble lahir nanti..amin..

2 ulasan:

Ibnu Ahmad berkata...

insyaAllah thn depan kita bleh duk sma2 ea... moga Allah permudahkan urusan kita.. aminnnn

cyba_qema berkata...

aminnn...
baby pn tak nak dok jauh2 ngn ayh..