aKuMuSaFirLaLu

Isnin, 9 Ogos 2010

MSKPP..netball n bowling

Salam...

Alhamdulillah hari ni aku berjaya ke sekolah akhirnya..wlupun bgn 6.30pg..ibu pun bia je sb mlm td sblm tdo cakap kat ibu "ibu, esok qema tak nak g skolah tau.."..ibu pn cakap "ok..tak yah g.."..jp lg 6.30pg dgr suara ibu sayup2.."qema..tak nak skolah ea hri ni.."..melompat bgn trus..biase 6.30 aku da stat enjin dh..huhu

sume ni gara2 aku terlalu letih menghadapi sabtu n ahad yg full..sabtu men netball..dri kol8pgi..kol8 mlm bru aku smpi umah..n bowling esokny dri kol9..kol5 bru smpi umah n kua semula kol6 smpi ke mlm sbb kak faz blanja makan..tQ kak faz..hehe..

men netball ok la..dpt no3..team aku agak kuat sbnrny..sb jmpa team len sume kitorg blasah belas2 n dorg dpt telur ayam..n cume mgkin mase semi ada kesilapan teknikal ckit..tak leh nak kata ape la..semi tu satu game aku d rehatkan..kalah 7-11..n penentuan tmpt ke3 n 4 mnang 12-0..so dpt la no3..gmbr sume pd fotografer kami yg blum mengupload2 lg gmbr..

then esokny men bwling lak..individu n duo...men dlm keadaan yg kurg fokus gara2 keletihan n kesakitan tulang belulang men netball seharian semalamny..tp alhamdulillah wlupun tak dpt skor byk tp aku dpt kekal maintain je 5game..120 131 137 145 130..maka aku dpt la tmpt ke dua ngn cume beza 14pin je ngn cina no1 tu..duo pn dpt no2..thanks to nas yg menjadi partner aku..ok la dpt gak tmpt ke2..

so terubat la ckit kekecewaan aku mse netball semalamny..pas raya ni dpt g wakil daerah lak utk prgkat negeri..so far ok la utk aku yg baru tak smpi stahun jagung pn jadi warga pendidik..timekasih pada semua yg menyokong terutamanya "tunangku" yg sentiasa memberi sokongan n semangat wlupun cuma melalui sms..hee

keseluruhan aku tgk ok la..cume ade beberapa bnda yg aku rse tak sepatutnya berlaku..skadar memberi pandangan sahaja..netball sume ok cume aku tgk kekurangan sgt pada medal yang diberi..bukan tak berterima kasih tp aku rse sekurang2ny bgila medal yg elok ckit..medal ringan yg biase bdk2 skolah rndah n prasekolah pny..tp aku rse sekarang pn byk skolah rndah tak beli dh medal tu lg..ni lagi la game utk pringkat daerah..byr rse mahal dh..satu team 1oo..team ade 14..prsiapan takde ape pn kene blanja..gelanggang n tiang sedia ade dh..bip n bola msing2 skolah bw sndri..utk peserta takde ape pn..air ke makanan ke sume takde dpt..cume duit utk ref je, hadiah utk tempat 1-4 n mgkin blanja rencam len2 ckit..tak tau la ke mne..mgkin pempuan kot yg uruskan..len kali bia aku yg uruskan hadiah..hoho


dlm mjlis penutup netball..


tadaa..ni medalnya..

kan aku da membebel kat cni..kecewa jgak la..bkn nak sgt pn hadiah tu tp sekurang2ny pihak urusetia kene la guna logik ckit..isk3..nasib la bowling ok..1st time aku dpt hamper 3/4 tinggi aku..haha,,n ngn piala..ok la..bukan nak mengutuk cume sekadar menyatakan pendapat...


partner bowling aku..nasz..


skor aku...cari2..


habuannya..tpi terlalu byk jajan...rosak gigi...ngeee


ini kami punyaaaaa...

emm, dh2..kang jadi mengumpat nt..nak masuk bulan posa ni..so dikesempatan ni aku nak mengucapkan selamat berpuasa kepasa seluruh umat Islam yang akan menjalani ibadah puasa..semoga ramadhan yang hadir kali ini menjadi ramadhan terbaik dari sebelum2nya..amin....

1 ulasan:

cik asz hana berkata...

tahniah....... huu..