aKuMuSaFirLaLu

Ahad, 30 November 2008

Lambatnya masa berlalu...

Ntah nape aku rase lambat sgt mase berlalu...bulan 11 baru nak berakhir...esok baru nak masuk bulan 12..n ade sbulan lagi utk masuk bulan 1..waaaaa....lambatnya...maknanya lbih kurang sebulan lagi la ibu ayah nak balik...lbih kurang sebulan lagi la aku akan terus menjadi bibik, driver, tukang masak, ibu, ayah, n semuanya...sabar cyba...sabar...aku ok je cuma letih ckit..nasib ramai gak mmber contact2, ajak kua, dtg umah, so tak dela aku kebosanan..
aku nak cita ape pun aku tak tau..sebab keje n rutin aku pusing2 mmg tu je...tapi aku byk blaja di sebalik sume ni..bile aku jadi ibu n ayah kan umah ni, aku byk wat compare..aku jadi kagum ngn ibu n ayah camne dorang leh handle sumenya...pada hal aku ni..haha..jauh lbih truk lagi...lagi aku kagum ibu ade energy yang ckup kuat utk uruskan umah..keje dah dari pagi sampai ptg, amik adik2 skolah, masak, urus umah, iron baju adik2 aku yg kcik 3org tu, mcm2 la..bleh ibu bertahan..mmgg ironlady..lagi mase ayah aku takde, sume ibu wat sorang...kagum btul aku...aku yang lemah..harapkan tiap2 ptg je turun padang, joging, men tenis, tapi sebenarnya lembik gak..dok umah aku bukannya g keje pun.. juz wat keje umah je, sesekali g pasar, n wat keje2 len..tapi letih..tapi yang paling aku rasa letih melayan adik2 aku..bukan letih fizikal, tapi mental..hohooo..lagi tekanan wei..lagi sanggup aku letih fizikal drpd letih mentall..same gak macam blaja n men...bia aku ni men kat padang seharian berjemur panas bermandi ujan aku tak kisah tapi jgn la suruh aku ngadap buku seharian..mmg aku tak nak...hahahaa..teruk betul la..tapi nak wat camne kan...dah mmg aku cam ni..tapi ok ape..hehehe...
eh, esok 1 dis kan..2hb besday aku la..haha..lg 2 hari aku nak 22 tahun rupanya pada 2hb 12..byknye '2'...hehe..aku pun anak ke2..n aku mmg suka no 2..hidup aku ni byk la yang berkaitan ngn no2 n mcm no bertuah aku jugak la 2 tu...hmm, tapi da bsar2 ni bsday takdela rase sgt..no clbration, no cake..seingat aku dulu mase sekolah menengah je last ibu belikan kek..besday adik2 aku adela aku belikan kek..budak2..biasela..tmbah pulak setiap kali bsday aku msti tgh cuti..bulan12 la katekan..dari kecik smpai bsar kat umah..jarangla clbrate ngn mmber2..ibu ayah pun takde, tak dapat nak mntak hadiah kat dorang..klu tak, mmg cmfirm sure aku dah pau dorang...hehehe...tapi aku tak kisah pun..dah besar dah..ape nak kisahnya..kan..kan...doa lagi baik..jadi yang lebih baik...tapi thun ni mgkin aku akan sambut ngn lebih hepy..sbb pakwe aku nak trun jb..dapat jumpa dia pun dah jadi satu hadiah yang besar wat aku sb dia org yang terpenting dalam hidup aku selain dari family aku...so mmg tima kasih byk la kat dia..byk dah dia tlg aku..espcially bg aku support..aku byk terhutang budi ngn dia...emm, ok lah..mane leh cte byk2 kat cni..hehehe..
k, kene stop dah..lastnye nak menyampaikan salam rindu kat ibu n ayah..bukan tak biasa lame tak jumpa, tapi bila g haji camni, mmg len rase rindunya..huhu...aku dgr sore dorang je da rase sebak..semoga ibu n ayah sihat walafiat sepanjang kat sana, n dapat mngerjakan ibadah ngn sempurna, n dapat pulang ke umah dgn selamat...amin....

1 ulasan:

ain berkata...

salam..happy belated birthday cyba!!wah2 skang dah jd mak ayah..bagus2..