aKuMuSaFirLaLu

Khamis, 19 November 2009

Campur Aduk

Ape nak cakap pun tak tau..campur aduk..
uli uli uli bleh jadi satu kek..
Hostel dah mula kosong..junior dah mula bercuti..
Aku n kawan2 yang lain masih setia kat cni..
Sabar n tabah menghadapi KISSM..
Sampai ke exam 25hb ni..
27 dah raye..aku balik bile pn tak tau lagi..
1hb dis dah kene lapor diri kat JPN Johor..
nak bgtau..aku dapat JOHOR BAHRU ye kawan2..
wow..penuhnye.. takde cuti aku kali ni..

macam pakwe aku yg tbe2 cakap td..
"perasan tak tinggal 11hari qema nak daftar jadi cikgu..
hehe..cepatkan.."...
11 hari je tggl rupenye..lgi 12hari aku nak cukup 23..
hahaha..daftar jd cikgu di kala berumur kurang
sehari genap 23tahun..betul2 memulakan kerjaya ni..
hahaha..maka untuk meraikan aku dapat keje n
besday aku kali ni, aku akan mewajibkan setiap orang
yang lapor diri skli ngn aku bawa hadiah utk aku
espcially syuhill(hahaha tbe2 nak sebut name dia)
sebab dia pendatang dari kedah bleh masuk jhor
padahal sume dak kedah g sabah sarawak..
dan kepada yang selainnya, silalah wish n
ucap tahniah n pos hadiah k..
n pada pakwe aku lagi la (urusan seri paduka baginda)
tak perlu disebut di sini..
hahaha..tbe2 nak jadi demand kat sume org..

akhirnya..macam tak caye lak aku berjaya tamatkan
study aku kat IPIS ni selama 5thun stgh..
dulu mase 2004 dtg dengan air mata (sbb kne paksa
masuk)..sedih tgk kmudahan yang tersgt2 la kurang..
mcm dok dlm utan n serba kekurangan..
tapi akhirnya 5thun stgh aku idup kat cni siap dah
wat macam umah aku sndri..byk hikmahnya aku masuk cni..
paling aku rse beruntung dapat blaja n join mcm2
sukan n aktvti n d ajar sepenuhnya oleh lec sndri..
klu kat u, blum tntu aku dapat peluang2 yang aku dapat
kat cni utk join mcm2 yg aku pn tak sangka aku
dapat join..tp misi aku nak panjat gunung kinabalu
lom tercapai lagi ni..byk lagi aktvt2 yg aku
nak wat berlegar2 panasss dlm kple aku..
harap wlupun aku dah masuk skolah nt aku masih
trus aktif n dapat pluang2 yag aku cari..
yela..mgkin kelebihan aku kat cni..
utk mengajar aku bukanla org yang pakar..ilmu pn
masih cetek n byk kekurangan..mgkn ngn klbhan aku,
aku akan cuba sebaik mgkin mne tau bleh jadi side
income aku..mudah2 an..aminn..

haha..lo keje lagi dh mula memikiran side income..
yup..aku mmg pk..n aku mmg kene pk..lebih2 lagi
aku dihantar pulang ke negeri sndri.johor bahru
lak tu..tak kua lgsung dari wilayah..
byk mne jela gaji yang aku dpt..
berbeza ngn yang dpt sbh srwak..bleh mencapai skli
gnda lagi dri gji aku..takpela..reszki masing2..
mgkin rezki aku kat len..ye tak..
JADINYA...bemula sekarang...teruskan merancang
dan mengintai peluang...ayuhhh..hehehe

so kepada kawan2 selamat berposting la ye..
byk pesanan2 ni tp tak tercakap lak..
yang belum dpt postig tu..sabar la ea..
ade tu nanti..termasuk pakwe aku..
to my pakwe..sabo ea..doa byk2 k...=)
harap2la dia dpt negeri yang same or tak
bape jauh dari aku..aminnn...

wokeh..mmg campur aduk..bnda yang bkn dlm kple
aku pn tbe2 terkluar dlm ni..layanan jela..
okeh can cin cau..bye3..
hepy hepy day...

3 ulasan:

mus@akim berkata...

hehe.. xlme dah nk keja yer.. tp den ni xtau lgi ni mana hala tuju.. huhu.. sedih apsal la lmbt benor dpt tau psl posting ni.. huhu..kalau xdpt gak nk slumber je la g jpn johor bwk surat lantikan.. haa

cyba_qema berkata...

hehe..elok sgt la tu..
mari2 menjadi guru anak2 jhor..
sblum menjadi org jhor yg sbnar..

Future Protaz berkata...

wah...bestnye dia n geng2 johor dpt negeri sendiri...kali ni aku lak la yg merantau setelah aku blaja lama di negeri kelahiran sendiri...doakan kejayaan kami geng2 sbh n srwk kt sana...