aKuMuSaFirLaLu

Isnin, 2 Mac 2009

Kejohanan Taekwondo Jemputan Kebangsaan

wachaaaa....
emm, memandang pada title pasal tournament..
so aku pn nak cte ckit pasal tounament yang baru aku join semalam..
actually name tounament ni Kejohanan Taekwondo Jemputan Kebangsaan UiTM Pulau Pinang..
pada sabtu n ahad 28feb&1mac..so malam sabtu tu aku n 5orang yang len termasuk driver bertolak ke penang..driver tu anak murid sir jugak yang bernama fikri n membawa adik dia hakim..aku, pah, fatin n rai dari ipis..tapi rai nek kete len sbb tak muat..so kitaorg berlima meneruskan perjalanan ke permatang pauh..aku tak leh tdo sbb rsau driver ngntuk..betul cakap aku baru sampai gombak dia da melayang2..so start dari tg. malim rasenye aku mula merempit ngn kete yang aku tak tau siape pemilik sebenarnye sampai ke penang..haha..rasenye aku bawa lebih 140 kot aku pn tak sure sbb jarum meter tu statik je kat 0..klu aku bw slow alamatnye aku pun hanyut skali la macam pnumpang yang syok gle ketidoran..5.30 pagi sampai ke umah pah..dapat la aku lena jap 1jam..then solat, mandi terus ke uitm utk register..hari tu sume utk under 16..17 ke atas esoknye..so aku pun melangok la tgk dak2 ni bersparing sambil kepala pusing tak cukup tdo..sambil tu gak aku menggodeh n mengexplore gadget baru aku..hehehehe...then malam tu menginap kat hotel uitm..syok gak hotel dia..pastu mlm tu sir bawa jln2 g penang tapi sempat pusing kat georgetown n balik semula ngn feri..kecewa gak tak dapat berjalan2 dgn syoknye..1st time aku g penang..dulu lalu je tak dapat singgah mane2..tapi takpela..next time mybe..then balik hotel, trus aku tumbang...tdooo..

ahad..1 Mac 2009..
so bermula lah pejuangan aku..haha..aku masuk indvdu n group utk sparing..indivdu aku sampai pusingan kedua je..silap besar aku mase pusingan kedua tu..ntah camne aku leh berangan di saat2 akhir, trus kene sepak kat kpale,dpt trus 2mata..trus menang org tu..hampeh btul..tapi aku tak kisah sgt pun..ptg tu utk group plak..ntah nape aku tak bape cnfident nak dpt medal sbb dak2 ni mmg tak pernah sparing..tak seganas aku..tapi dorang bersemangat waja..so aku pun bersemangat..pusingan 1st ktorang dapat bye..syukur..aku semangat gle sparing..abis sume aku keje kan..sampai kat final aku kalah..lawan aku tu besar n tggi n ganas..dia sepak aku sampai aku masuk bwh meja pengadil..hampeh betul..so bile aku tau aku akan kalah wlupun beza point ckit, tapi mase dah nak abis, so aku pn wat serang hendap sampai kaki dia injured..haha..jalan amik medal pn kene papah..sorila makcik..tp aku kalah pun puas hati..haha..terasa diri ni jahat..tapi standard la kan..adat bertanding..heh heh..tapi aku da mntak maaf dah kat dia..dia pun belasah aku gak..tapi nasib aku takde injured teruk..ape pun kitaorg hepy gle walaupun cuma dapat silver je..ok la tu..group aku pun baru 1st time join..tahniah la utk korang..akhirnya kitaorg pulang ngn 1emas yang kak su dapat, 1perak kitaorg dapat, 1gangsa fikri dapat..cian hakim tak dapat pape..takpe, ko muda lagi..go back n practice..hehe..so abis je ptg tu trus gerak balik ipis..dalam kol12mlm sampai..lepak gak..

bgn pagi tadi baru aku terasa sakit2 seluruh badan..nak g kuliah pn rase tak larat..tapii aku gagahkan gak..apepun mmg syok la..pengalaman yang berharga..paling aku puas hati aku dapat belasah n menumpaskan 4 ke 5 orang ntah..hahaha..sume tu dah la pilihan..dorang takut ngn aku..yang aku kalah pun aku puas hati gak sbb dapat blasah dorang..kaki aku mmg wajib jejak la kpale dorang2 sume..sorila ea korang semua..kaki panjang..nak wat camne..dari kecik aku mmg kaki gaduh..huhu..nak upload vdeo tak dapat lak..gambar pun next time la...better aku tdo skrang..sok pagi pj..aduhai..sakit2 lagi la badan aku sok..go go chaiyokkkk!!!!

2 ulasan:

muszt berkata...

awek aku kah ni..

cyba_qema berkata...

emm,menyesal ke??