aKuMuSaFirLaLu

Jumaat, 20 Mac 2009

KAGUM 2009.. yang menyayat hati...

hmm.. akhirnye aku berkesempatan nak buka blog ni setelah dkt 2mggu rasenye aku tak buka..
tapi aku nak cakap pendek je sbb tgh takde kudrat nak menulis dengan panjang lebar..
mybe next time kot baru aku ulas balik ape yang aku tulis ni..
hmm..tggal 13hb mac hari tu maka bertolak la aku n dak2 len menuju ke bandar penawar..
nek dua bas..laki nek bas maktab..pempuan nek bas persiaran..bas yg kitaorg nek tu punyela laju dia bwa sbb dia kjar mase..jadinye dlm kol9 kitaorg dah sampai sek sukan bandar penawar lalu ditinggalkan begitu saja..dak laki lak masih jauh lagi nak sampai..dah trun ctu baru tau rupanya kitaorg menginap kat smka bandar penawar..sadis gle..ngn barang yg bertimbun2..nasib ade puan rabiah n en yaakob yang baru sampai gak so kitaorang nek la ckit2 berpindah ke sana..sedih btul..
esoknye dorng sume training n aku melangok n mengacau org training sampai ke ptg sbb ckgu zul baru sampai tghri tu n aku pun tak tau venue squash katne..lwt ptg tu baru la dapat g vevue squash kat sek sukan je..ingat bangunan terbiar rupenye gelanggang yang masih dlm proses pembinaan..ish3..mmg menyedihkan..so dapatla panaskan badan jap ptg tu..game aku esok ptgnye..satu group ngn kent n tmggong ibrahim..
aku lawan kent dulu..takde masalah..then lawan ngn tmggong ibrahim..dia lbih kurang aku je..tapi kelebihan dia cpat panas drpd aku..aku ni lambat panas..dh la game cepat..11mata kiraan ping pong 3set je..perrgghhh..sadis gle..dh nak abis set ke2 tu baru aku dapat rentak n dapat nekkan mata..tapi dah terlewat kan.ape nak wat..redha jela..ptg tu aku melepak2 je kat gelanggang tu n dapatla berkenalan ngn bbrp org ckgu yg ngajar kat area jb kat sana..syok gak dapat knal ngn org camni..lagi2 ble aku dh nak abis blaja ni kan..aku nampak la pluang aku nak trus aktif walaupun dah abis blaja nt..harap2 adela..so aku pk positif walaupun aku tak dapat join olahraga, n 'kene' masuk squash, ade hikmahnye..
mmndangkan game aku dah berakhir, aku pun call ibu n ibu suruh balik..tapi aku tak mau balik sndiri sbb brg byk..ibu pn cakap nak amik ptg esoknye pas ibu abis keje..yahoo..balik umah..esoknye tu aku dipujuk dak2 4x100 suruh aku lari..tapi aku cam dah takde smgt n kaki aku pn sakit..bleh nak lari tapi tak nak pakse..so aku wat kptusan tak masuk..pastu tgk dorg lari aku lak yang geram nak lari..huhu..ape nak wat..kagum terakhir aku ni bukan kagum yang bertuah utk aku..pnuh ngn kenangan yang pahit..aku takkan lupa sampai bila2..ptg tu ibu ayah n aisyah dtg n aku trus pack brg n chaww...
nakg tgk bowling esoknye tpi rupe2nye bowling pn dah tutup tirai..so aku melepak rehat je kat umah..esoknye lagi..hari ape ek..rabu..aku dmam truk..huh..dugaan betul..dah lame aku tak dmam skali demam macam nak pengsan rase..tapi demam2 pun aku kuatkan semangat gak balik maktab ptg tu..ibu ayah mmg tak bagi balik tpi aku degil..mcm nak menangis dok dlm bas bisa tulang 1badan..dlm kol11 smpi n trus balik umah pkcik aku..aku balik mktb sbb sabtu ni aku nak g belayar..kire kuat semangat jugak la aku ni kan..hari ni pun masih dmam lagi..makan pun masih tak bape lalu lagi tapi gagahkan jugak la ke sana cini nek hep, g beli brg n wat preparation nak g ni..hmmm...harap sumenye masih mampu di kawal lagi..nak g ni mmg rase risau n aku terpaksa menanggung risiko sebabnye...
1-aku tak sihat lagi
2-tesis aku tak di betulkan lagi,da siap tp kene btulkan..kire tak siap lagi la tu..kene anta mase aku g belayar
3-aku meninggalkan assignment yang bertimbun2 yang perlu dihantar betul lepas aku balik belayar
esok pagi dah nak g dah...huh..tawakal jela g ni...aku mmg plan nak siapkan tesis sblum g esok tapi aku dah tumbang tak leh bgn..nak wat camne..kita hanya merancang, Allah yang menentukan..moga Allah membantu aku..dipermudahkan segala hal..amin...
dahla..kepala dah rase berat dah ni..huhu
so,,2mggu lagi la baru aku dapat melawat lagi blog aku ni..
doakan aku selamat g n selamat pulang..
sayonara..

3 ulasan:

dark_eky berkata...

hahaha..>=D
nsb la ko..
tgl bape arie jer lg nk bkak..
x smpt siap la jwbnyer..
huhuhu

Tanpa Nama berkata...

salam..kawan..cmne,da sehat ke?

_tuLanG.iKaN.kEwL_ berkata...

hi there~ :D
found ur blog after search keyword KAGUM 2009..
IP mn ek?
KAGUM terakhir? awak final year student jg ke? erk sama la kita. hehe..